Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ سارا جعفرزاده:‌کتابخانه محلی «حبیب دهقان‌نسب» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون و همسایگانش نه تنها برای اهالی محله اکباتان، بلکه برای شهروندان محله‌های همجوار هم نام‌آشناست. ماجرای راه‌اندازی این کتابخانه در فاز ۲ اکباتان از وجود فضای بی‌دفاعی در طبقه همکف بلوک ۲ شروع شدکه آن روزها پاتوق معتادان بود و در نهایت ساکنان بلوک ۲ با همفکری، ایده راه‌اندازی یک فضای فرهنگی و کتابخانه را اجرایی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتابخانه که به تازگی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پذیرای مراجعان شده است در ایام کرونا به‌صورت آنلاین و غیرحضوری فعالیت داشت. در حال حاضر حدود ۱۰ هزار جلد کتاب در این کتابخانه با موضوعات مختلف وجود دارد و این روزها به پاتوق اهل کتاب در غرب پایتخت تبدیل شده است.

 استفاده فرهنگی  از فضای بی‌دفاع 

در حالی که عقربه‌های ساعت به ۱۰ صبح نزدیک می‌شود با دهقان نسب و همسایگانش در کتابخانه قرار داریم. پیش از ورود ما، جمعی از همسایگان در کتابخانه جمع شده‌اند. بعد از مدت کوتاهی دهقان‌نسب هم به جمعمان اضافه می‌شود. «سونیا محمودی» یکی از ساکنان بلوک ۲ و دست‌اندرکار ایجاد این کتابخانه است. او می‌گوید: «از سال ۱۳۸۰ فضایی بی‌دفاع در طبقه همکف بلوک ۲ وجود داشت که با ایده و همفکری همسایگان توانستیم کم‌کم این مکان را ساماندهی کنیم. کار با برگزاری کلاس‌های رایگان فرهنگی شروع شد و بعد از مدتی ایده ایجاد یک کتابخانه در همین فضا برای ساکنان ۴۲۱ واحد مسکونی بلوک ۲ قوت گرفت. در نهایت قفسه‌های کتابخانه را تهیه کردیم و کتابخانه را با ۱۰۰ جلد کتابی که توسط نشر پارس به ما هدیه شد، راه‌اندازی کردیم. خوشبختانه امروز حدود ۱۰ هزار جلد کتاب در این کتابخانه داریم.»

 الگوی  بلوک‌های دیگر شده‌ایم

«کتابخانه بلوک ۲ نخستین کتابخانه محلی اکباتان بود. اما ماجرا به اینجا ختم نشد و از اینکه این حرکت فرهنگی باعث ایجاد کتابخانه‌های دیگری هم در این شهرک شد خوشحالم.» این جمله‌ها را دهقان‌نسب می‌گوید و با لحنی که نشان از رضایتش دارد، ادامه می‌دهد: «به جرأت می‌توانم بگویم در سال ۱۳۸۰ بلوک ۲ جزء نخستین مجتمع‌های مسکونی در اکباتان بود که در آن کتابخانه راه‌اندازی شد و بعدها ساکنان بلوک‌های دیگر هم از ما الگو گرفتند و فضاهای مختلف بلوک خود را به کتابخانه تبدیل کردند. البته ما کارهای فرهنگی دیگری هم اینجا انجام می‌دهیم؛ از برگزاری کلاس‌های فرهنگی و هنری مختلف تا گرامیداشت هفته کتاب و قرار دادن کتاب‌های مختلف در معرض دید عموم در محوطه بلوک ۲ که افراد می‌توانند کتاب‌ها را به امانت ببرند و بخوانند. هدف ما این است که اتحاد جمعی در میان ساکنان ایجاد شود و کتابخانه را خانه دوم خود بدانند. خوشبختانه تاکنون هم در این زمینه موفق بوده‌ایم. بخشی از کتاب‌ها با هزینه تنخواه، خریداری و برخی از آنها هم توسط اهالی به کتابخانه اهدا می‌شود.»

 پاتوق کتاب دوستان محله‌های همجوار

 دختر جوانی وارد کتابخانه می‌شود. در جست وجوی یک کتاب است. به او نشانی این کتابخانه را داده‌اند. می‌گوید: «از دهکده المپیک به اینجا آمده‌ام. امیدوارم دست خالی برنگردم.» دهقان نسب از کتابدار می‌خواهد دختر جوان را راهنمایی کند. می‌گوید: «روزگاری گمان می‌کردیم با راه‌اندازی این کتابخانه فقط اهالی اکباتان از آن استقبال می‌کنند. اما امروز پیر و جوان، کوچک و بزرگ و حتی دانشجویان از نقاط مختلف به این کتابخانه، مراجعه و علاوه بر دریافت کتاب از خدمات کلاس‌های مختلف فرهنگی و هنری ما استفاده می‌کنند. جالب اینجاست که این کتابخانه به دلیل تنوع کتاب‌ها در حوزه‌های مختلف و تعداد کتاب‌ها به قدری غنی است که اکنون نه تنها اهالی شهرک اکباتان بلکه ساکنان محله‌ها و مناطق همجوار هم به اینجا می‌آیند و عضو کتابخانه می‌شوند.»

 انرژی مثبت در جریان است

 مرد سالخورده‌ای خوش‌وبش‌کنان وارد کتابخانه می‌شود و بدون معطلی سراغ قفسه کتاب‌های مصور می‌رود. او می‌گوید: «برای انرژی مثبتی که اینجا در جریان است هر روز صبح به این کتابخانه می‌آیم. اندک سوادی دارم و عاشق کتاب‌های مصور هستم. اینجا حالم خوب می‌شود.» هر کسی که برای بار اول به کتابخانه بلوک ۲ اکباتان مراجعه می‌کند متوجه صفا و صمیمت کارکنان کتابخانه و از طرفی انرژی مثبت این مکان می‌شود. «زهرا اعلائی» یکی از ساکنان بلوک ۲ است و به‌عنوان کتابدار در این کتابخانه فعالیت می‌کند. ساکنان او را به صبوری می‌شناسند و همین ویژگی او باعث شده به نحو احسن مراجعان را در انتخاب کتاب راهنمایی کند. اعلایی می‌گوید: «هر کسی که به این کتابخانه می‌آید، اینجا برایش پاتوق می‌شود. از ۲۰ سال پیش تاکنون هر کسی که در این کتابخانه عضو شده است نمی‌تواند از اینجا دل بکند. حتی اعضای جدید هم به‌صورت مستمر به این کتابخانه می‌آیند و معتقدند در اینجا موج مثبتی جریان دارد. از طرفی ما کتابداری آنلاین را هم راه‌اندازی کرده‌ایم تا مراجعان برای جست‌وجوی کتاب با مشکل مواجه نشوند.»

 اکباتان  چگونه شکل گرفت؟  

زمین‌های شهرک اکباتان در گذشته متعلق به یکی از ملاکان بنام تهرانی بود. این ملاک ۱۰۰ هزارمترمربع از این زمین‌ها را با مبلغی پول نقد برای خریداری یک خانه ویلایی که نقشه و طراحی خاصی داشت و توسط مهندس گلزار شبستری ساخته شد بود به او واگذار کرد. از همان موقع ایده ساخت شهرک بزرگی در این زمین‌ها در ذهن شبستری نقش بست. شهرک اکباتان قدمت ۴۰ تا ۵۰ ساله دارد. مهندس شبستری در ۴۰ سالگی شروع به ساخت این شهرک کرد. اکنون مساحت این شهرک ۹۴/۵ کیلومترمربع است. با توجه به اینکه فقط ۱۰۰ هزارمترمربع آن در اختیار شبستری بود او بقیه زمین‌ها را از نظام‌السلطنه مافی خریداری کرد و این‌گونه اکباتان امروزی شکل گرفت.

کد خبر 650474 برچسب‌ها كروناويروس همشهری محله بازیگران سینما و تلویزیون ایران اعتیاد - معتاد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس همشهری محله بازیگران سینما و تلویزیون ایران اعتیاد معتاد ساکنان بلوک راه اندازی دهقان نسب زمین ها کتاب ها بلوک ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۹۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» صبح چهارشنبه با حضور سیدرضا علوی نویسنده کتاب، رسول آفتابی روایتگر اثر، موسی غیور منتقد کتاب، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و جمعی از علاقمندان به حوزه ادبیات پایداری در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.

اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این آیین با بیان اینکه کتابهای حوزه دفاع و پایداری به عنوان یک گونه ادبی، بسیاری از آثار ممتاز معاصر را در برگرفته است گفت: این آثار علاوه بر غنای ادبی و فرهنگی که درخود دارد باعث تاثیرگذاری بر روی آحاد جامعه، برای حراست هر چه بیشتر از وطن و میهن خود می شود.

بابایی با تاکید بر اهتمام جدی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای حمایت از آثار حوزه ادبیات پایداری افزود: سعی داریم با برگزاری برنامه های ترویجی مانند رونمایی و نقد و بررسی کتاب های نگارش شده در موضوع هشت سال دفاع مقدس به ویژه بیوگرافی ها و اتوبیوگرافی های تالیف شده در زمینه سیره زندگی رزمندگان منش زندگی ساده و مبتنی بر اسلام ناب آنها را به نسل جوان و نوجوان منتقل نماییم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کتاب «لبخند آفتابی» اظهار داشت: یکی از مهمترین نقاط قوت کتاب در این است که هم نویسنده و هم راوی با نگاهی آمیخته به طنر کوشش کرده اند با زبانی ساده و بدون کلیشه جریان های تلخ و شیرین و مفاهیم والای ایثار را در زندگی روزمره رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به نمایش درآورند.

موسی غیور نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری در آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» گفت: وجه تمایز جنگ تحمیلی با دیگر جنگ های رخ داده در طول تاریخ این است که: جنگ ما دفاعی با محوریت مردم بود و تمام نیروهایی که جنگ را اداره کرده اند مردم عادی و از بطن جامعه بودند بنابراین بعد از پایان جنگ همه رزمندگان در یک نقطه اشتراک یافتند که باید لحظات ناب و زیبایی های دفاع مقدس را برای آنهایی که آن جو را ندیده و حس نکرده اند ترسیم و روایت نمایند.

غیور در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های متوجه ادبیات پایداری و خاطره گویی از دفاع مقدس پرداخته و بی توجهی به اقتصاد نشر، سفارشی سازی تدوین و نگارش کتاب در این حوزه، ایجاد مسائل و مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بعد از جنگ تحمیلی که به معویات جنگ آسیب زده اند و یکسان سازی تیپ های شخصیتی از همه رزمندگان در آثار مربوط به حوزه ادبیات پایداری را از آن جمله از آسیب ها مطرح کرد.

این پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری استفاده از کاغذ مناسب، عکسهای رنگی، دورنگ بودن متن نوشتاری کتاب و صفحه آرایی زیبا را از جمله نقاط قوت ظاهری کتاب برشمرده و توجه به سلوک و ارتباطات انسانی به جای حادثه محور بودن داستان، بی تکلفی و دور بودن نویسنده و راوی از ریا و نمایش، عدم وجود محتوای زائد، حشو و تکراری در کتاب، ترجمه فارسی روان و سلیس خاطرات اغل ترکی آمیخته به طنز و فکاهیات را از جمله نقاط قوت محتوای این کتاب عنوان کرد.

رسول آفتابی راوی کتاب نیز در این نشست هدف از بیان خاطرات گردآوری شده در کتاب را گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و هم رزمان دفاع و ثبت در صفحات درخشان تاریخ مقاومت و دفاع ملی دانسته افزود: خاطره گویی کردم تا من هم به نوبه خود بتوانم سهمی در بازگویی و بازخوانی رشادت ها و معنویت ها و مردانگی های رزمندگان با اخلاص اسلام را بیان نمایم.

سیدرضا علوی نویسنده کتاب نیز در پایان این آیین با بیان خلاصه ای از مراحل و سیر تدوین کتاب «لبخند آفتابی» و دلایل انتخاب رسول آفتابی برای نگارش خاطرات وی گفت: با شنیدن نام برخی افراد ناخود آگاه لبخند بر لبان آدمی می نشیند. این افراد اشخاصی خوش مشرب با روحیه طنز پرداز بذله گو نیک اندیش و خیرخواه هستند. در طول تاریخ دفاع مقدس با توجه به موقعیت و شرایط جنگ نیاز به افرادی مانند رسول آفتابی بود که با بذله گویی طنز پردازی و نکته سنجی های خود روحیه رزمندگان را غرق در نشاط کنند. احتیاج ذاتی انسانها به شاد بودن افرادی را در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس وادار به بذله گویی ها و شوخی با موقعیت موجود در نبرد می کرد. طنز پردازی آنی و بذله گویی این رزمندگان در زمانهای سخت پیکار و رودررویی با دشمن مهاجم و متجاوز به داد رزمندگان می رسید.

کد خبر 6093796

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • (ویدئو) ساکنان تالاب‌های افسانه‌ای عراق از خشکسالی می‌ترسند
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است